Daar is ze dan…!

Volgens mij heeft het ongeveer 10 jaar geduurd, maar nu is het dan toch eindelijk gelukt. Lange tijd op zoek geweest naar een betaalbare, technisch goede, liefst roestloze koets van een Giulia van vóór het Nuova-tijdperk. En het moest ook nog eens een Supertje zijn… Een onmogelijke combinatie natuurlijk wanneer het budget niet onbeperkt is. Toch niet… Hier is ze…

Alfa Romeo Giulia 1.3 Super ’73
Alfa Romeo Giulia 1.3 Super ’73
Alfa Romeo Giulia 1.3 Super ’73

Het is wel duidelijk dat er nog e.e.a. aan moet gebeuren, maar de basis is uitstekend. Bella heeft haar eerste 40 jaar ongeveer doorgebracht in Lecce in het warme zuiden van Italië, ver van pekel en regen. Een Duitse handelaar kwam haar op het spoor, kocht haar en verkocht haar aan een tandarts in het noorden van Nederland. Twee rondjes door de straat en hup, naar binnen om uitelkaar gehaald te worden en opnieuw te spuiten. Tot het bekende verhaal voor velen: te veel auto’s, te weinig tijd voor andere belangrijke dingen. Zo meenemen was het devies en dat is gelukt. Ze staat veilig in de verwarmde garage, geduldig te wachten op wat komen gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *